Politiikka

Sirkka-Liisan neljä tavoitetta:

  • Ihmisille työtä
  • Säätelyä purkamalla yrittämiselle uusia mahdollisuuksia
  • Luonnonvarojamme kestävästi hyödyntäen elinvoimaa koko Suomeen ja kaikille suomalaisille
  • Rohkaistaan ja kannustetaan sekä pidetään huolta heikoimmistamme

Valtavien haasteiden edessä
Käymme huhtikuun eduskuntavaaleihin valtavien haasteiden edessä. Jo toistamiseen kokoomusjohtoinen hallitus ja pääministeri jättävät Suomen talouden ja työllisyyden seuraajalleen erittäin huonossa tilassa. Neljä vuotta on hukattu aikaa 70 suurkunnan Suomen rakentamiseksi ja sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseksi saamatta aikaan mitään muuta kuin paljon turhaa työtä kunnissa ja ministeriöissä sekä kuntien kehitystyö on ollut pysähdyksissä tästä syystä vuosia! Samaan valtio on ottanut lisää velkaa yli 30 miljardia euroa. Valtion menoja on karsittu ja veroja kiristetty 6, 3 miljardin euron edestä. Uusien työpaikkojen luominen, uuden kasvun edellytykset on jätetty hoitamatta.

Hallitusohjelman mukaan Suomeen piti luoda 100 000 uutta työpaikkaa ja painaa työttömyys 5 %:iin! Hallitusohjelman mukainen valtiontalouden 0.5 %:n alijäämätavoitekaan ei ole toteutumassa, kun ollaan nyt 3.5 %:n alijäämässä.

Kokemattomuus, poliittisen johtajuuden vakava puute sekä käsittämätön poliittinen härkäpäisyys ja mahdollisuuksien huono taitaminen selittävät tehdyt virheet ja tekemättä jääneet päätökset.

Hallitusohjelma jo laadittiin täysin kestämättömien kasvuennusteiden varaan! Poliitikon tärkein tehtävä on korjata virheensä silloin kun ne huomataan. Kataisen ja Stubbin hallituksilla ei ole ollut edes sen vertaa nöyryyttä, että olisi rehellisesti myönnetty epäonnistutun keskeisimmissä tavoitteissa. Kokoomuksen mainostoimiston suunnittelema mielikuvapolitiikka on tullut pahasti tiensä päähän. Filosofi Himasella höystetty politiikan tekotapa ei kerta kaikkiaan sovi syvässä talouskriisissä matelevaan Suomeen.

Vaalien jälkeen edessämme ovat suuret talkoot, joissa jokaisen panosta tarvitaan. Keskusta varjelee viimeiseen saakka pienituloisten ja perusturvan varassa elävien ihmisten toimeentuloa. Vastuuta pitää jakaa kantokyvyn mukaan heille, joilla on siihen varaa.

Pistetään yhdessä Suomi kuntoon rakentamalla yrittäjyydelle, yhteisvastuulle ja heikoimmista huolen pitämiselle. Tästäkin selvitään kun yhdessä yritetään!

Kommentointi on suljettu.