Nettihuijausyritykset ovat vahvassa kasvussa – oikeusvaltio Suomen on kriminalisoitava huijarien yritykset

Eduskunnan sähköpostiini tulee lyhyessä ajassa useita kymmeniä erilaisia huijausyrityksiä. Joukossa on erilaisia erotiikkaviestejä ja mitä ihmeellisimpiin muotoihin puettuja erilaisia houkutuksia, eli huijausviestejä. Viestin saajalle tarjotaan lainaa erittäin edullisesti ilman vakuuksia tai puhelinta, joka odottaa Postissa ja maksaa vain euron. Kerrotaan, että sinulle on rahalähetys odottamassa, olemme löytäneet sinulle työpaikan, sinua odottaa voitto. Viesteissä kerrotaan esimerkiksi, että sinun pitää vain kirjautua tunnuksillasi.
Viestit on puettu hyvin uskottavaan sävyyn ja niissä käytetään jopa operaattorin tai Suomen Postin logojen tyyppisiä tunnisteita. Vastaanottajalta edellytetään vain kuittausta, eli omien tietojen ja tunnusten antamista huijarien käyttöön!
Tämä on lyhyt kuvaus eduskunnan sähköpostiini tulleista rikollista toimintaa valmistelevista huijausyrityksistä. Liian moni haksahtaa näihin huijausyrityksiin antamalla tunnuksensa. Olen erittäin huolissani syyttömistä ja hyväuskoisista ihmisistä, joita käytetään hyväksi.
Mittani on nyt täynnä. Näistä huijareista ei pääse eroon edes poistamalla viesti ja asettamalla lähettäjälle esto, jotta viestit eivät tulisi perille. Hetken päästä samoja viestejä on taas postissani, mutta ne ovat tulleet jostakin uudesta osoitteesta.
Vaadin Sipilän hallituksen oikeusministeriä ryhtymään konkreettisiin toimiin nettirikosten valmistelun kriminalisoimiseksi. Oikeusvaltion pitää suojella kansalaisiaan. Siihen on nyt todella painavat perusteet.

Kategoriat: Oletuskategoria

Vastaa