MAAKUNNAN RAKENTAJILTA UNOHTUNUT SEUTUMME KEHITTÄMISTYÖ?

EU-parlamentin ympäristövaliokunta äänesti LULUCF-raportista tehden Suomen metsien tieteellisesti todistetuista hiilinieluista päästöjä. Durbanin ilmastokokouksessa tehty virhe toistui! Kyseessä on Suomen EU-jäsenyyden aikana taloudellisesti kaikkein merkittävin päätös. Saammeko jalostaa puuta enemmän metsien kasvaessa nytkin 102 milj.m3/v ja käyttö on n. 60 milj.m3 ilman suurta lisälaskua? Käytön nosto 70 milj. on täysin kestävää ja lisää hiilinieluja kasvaa metsän kasvun mukana koko ajan, vaikka hakkuiden kautta osa poistuu. Puutuotteetkin sitovat hiiltä! Uhkana on tulla iso lasku valtiolle, jos emme onnistu lobbauksessa. Biotalous-Suomelta menee pohja pois. Suomenkin mepeistä osa maakuntamme meppi mukaan lukien lobbaa Suomelle elintärkeitä kansallisia etujamme vastaan! Kokoomuksen oma ”puisto-osasto” toimii samoin.
Maakunta- ja soteuudistus (MAKUSOTE) tulee voimaan aikaisintaan v. 2020 alussa. Tuleeko silloinkaan ja millaisena? Vahvat voimat ajavat 12 maakuntaa 18 sijasta. Maakuntauudistusta on valmisteltu jo toista vuotta niin intensiivisesti, että kunnissa on unohtunut lähes kokonaan oman kunnan ja seutumme kehittämistyö. Kunnille jäävät nykyiset velkansa ja velvoitteensa hoidettaviksi n. 8 %-yksikön verotuloilla. Seudultamme siirtyy maakuntakeskukseen päätettäväksi 102 milj. euroa kuntien verotuloja ja valtionosuuksia. Saamme niitä veroeurojamme seudullemme takaisin vain jos meillä on SOTE.palveluja kunnissa. MAKUSOTE tulee heikentämään kaikissa tilanteissa seutumme elinvoimaa merkittävästi palvelujen ja sitä kautta työpaikkojen keskittyessä maakuntakeskukseen. Siksi olisi tärkeää panostaa seutumme kehittämistyöhön ja täällä olevien työpaikkojen turvaamiseen aktiivisesti nyt ,kun siihen kunnilla vielä on kaikki valta ja mahdollisuudet olemassa. Saatu lisäaika pitää osata nyt käyttää viisaasti.
Joka kerta kun avaan eduskunnan sähköpostini, on sinne tullut kymmeniä huijausviestejä, laina- ja rahatarjouksia, erotiikkaviestejä, ilmoituksia siitä kuinka meillä on sinulle uusi työpaikka, on puhelin odottamassa postissa ja maksaa vain yhden euron, sinulle on tullut rahalähetys kunhan vain kuittaat. Näistä viesteistä ei pääse eroon edes poistamalla taikka pistämällä estoja lähettäjälle. Hetken päästä sama viesti tulee uudelleen vähän toisenlaisesta osoitteesta. Esim. joku nainen on laittanut minulle yli 30 kertaa alastonkuvansa. Siirsin näitä huijausviestejä eduskunnan turvallisuuspäällikölle kysymyksellä voiko näille huijareille tehdä jotakin? Nettirikollisuuteenkin on oikeusvaltiossa pystyttävä puuttumaan. Huijausyritykset pitää kriminalisoida. Tiedän monien joutuneen huijauksen uhreiksi.

Kategoriat: Oletuskategoria

Vastaa